‘De liefde’ binnen een organisatie

IMG_1558

Als start van een coachtraject bij een organisatie heb ik bij de eerste coachbijeenkomst onderstaande tekst over de liefde gedeeld en er daarna met elkaar over doorgesproken. Mooi om het (gezamenlijke) verlangen hierin met elkaar te delen. Het was een fijne start, een eerste kleine stap op weg naar het doel.

 

‘De liefde’ binnen een organisatie

 

‘De liefde is het begin, het midden en het einde van alles wat echt de moeite waard is’

Ik geloof dat ik van alles kan willen, denken, voelen of doen, maar dat er zonder liefde minder kracht in zit.

In een managementboek dat ik las (de Coach Approach), gaat het over wat liefde voor je werk kan doen bij een organisatieverandering. De teksten in dat boek over de liefde riepen bij mij verlangen op. Liefde opent, geeft zelfvertrouwen en voedt de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Er staat onder andere: “Als mensen echt worden geraakt door een nieuw perspectief, dat betekenis heeft voor de klant en voor henzelf, genereren zij met hun energie en creativiteit meer dan een verandermanager kan bedenken. Hun flow maakt de verandering tot een succes en is een waarborg voor het bestendigen ervan”.

Liefde is een verbindende energie die het beste in mensen naar boven roept. Liefde inspireert en stimuleert. Wie lief heeft maakt dromen waar. Wie liefheeft dient niet zozeer zichzelf, maar een belang dat hem overstijgt.

Liefde als keuze: Zelf geloof ik dat liefde niet (alleen) een gevoel is, maar een keuze. Wanneer je besluit om je collega’s lief te hebben en je liefdevol te gedragen ondanks je gevoel bij sommige collega’s of bepaald werk, zul je merken dat negatieve gevoelens vanzelf verdwijnen en liefdevolle gevoelens terugkomen.

‘Liefde die je dóét, leidt tot liefde die je vóélt’.

 

Is de kracht van liefde voor jou een drive? Door te kijken naar jezelf (zelfonderzoek) en vragen te stellen aan jezelf kun je daar achter komen:

–           Zie ik mensen als krachtbron?

–           Weet ik me met de mensen te verbinden?

–           Zijn mensen geïnspireerd door mij?

–           Hoe ontvang ik een boodschap? Wat is mijn eerste gevoel? Hoe reageer ik? Maak ik daarin een bewuste keuze?

Het vraagt moed om je blinde vlek te ontdekken. Je belemmerende gedachten ondermijnen gemakkelijk je zelfvertrouwen.…. alles begint met mildheid en liefde voor jezelf.

 

‘De liefde’ binnen een organisatie