Want ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander… 

Misschien herken je de tekst wel van een song van Harry Jekkers: ‘Ik hou van mij…’

 

Want ik hou van jou
is niet de sleutel tot de ander
maar ik hou van mij,
al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt,
die geeft pas echt iets kostbaars
als ie ik hou van jou tegen een ander zegt

 

Hoe klinkt dit voor jou?

Sta jij wel eens stil bij wie jij bent?

‘Wat vind ik belangrijk? Wat zijn mijn dromen? Wat inspireert mij? Wat heb ik anderen te bieden? Waar haal ik plezier en voldoening uit? Wat is een waardevolle karaktereigenschap van mij? Waar kijk ik dankbaar op terug?’

 

Laten we met liefde omarmen wie we wel zijn. We mogen mild zijn voor onszelf, zonder oordeel. Persoonlijk geloof ik er in dat we allemaal unieke ervaringen, kwaliteiten en talenten hebben ontvangen. En dat we deze mogen we inzetten om mee te helpen aan een betere wereld.

Hoe steviger we in onze schoenen staan, hoe meer we kunnen betekenen voor de ander.

Dus…. wat mij betreft… ‘inspireer de ander, begin bij jezelf’.

hartje

Want ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander…