Mijn hartsverlangen

Welke droom en hartsverlangen zijn in mij gelegd?

Graag deel ik met jullie een voorbeeld uit mijn kindertijd van waarin ik mijn droom en verlangen herken.

Iedereen heeft een droom! Jij ook. Misschien kun je hem niet onder woorden brengen, misschien geloof je er niet meer in, maar hij is er wel en wil weer tot leven worden gewekt. Misschien inspireert mijn verhaal jou ook.

Ik kan mij herinneren dat ik als kind de verjaardagen van mijn ouders gezellig en voorspelbaar vond. Elke verjaardag dezelfde mensen en elke verjaardag zat iedereen zo ongeveer op dezelfde plaats. Dezelfde mensen, dezelfde gesprekken, ….. Ik zag als kind gemiste kansen en had er allerlei gedachten over: -Stel dat ome klaas met ome Teun zou praten, of dat de buurvrouw naast tante Mieke zou zitten. Wat zou er dan gebeuren? Deze mensen hebben elkaar volgens mij zoveel te bieden. Ze kunnen delen en van elkaar leren!- Dus ik vroeg aan mijn ouders of ik het verjaardagspatroon mocht doorbreken.

De eerstvolgende verjaardag had ik nummers op de stoelen gelegd en liet elke gast bij binnenkomst een nummertje trekken uit de hoge hoed. En ja hoor…. alle gasten volgden de instructie en gingen op de stoel zitten met het corresponderende nummer. De eerste stap was gezet, daarna was het afwachten hoe de gasten dit verder zelf op zouden pakken. Al kletsend en hapjes rond brengend hield ik de boel in de gaten, hoe loopt het? Vermaakt iedereen zich? Moet ik ergens iets doen of inhaken?
En ja hoor, er ontstonden leuke, gezellige gesprekken! Er werd gelachen, gegeten en gedronken. Aan het eind van de avond hoorde ik verschillende mensen zeggen dat ze het een gezellige, leuke avond vonden, met verrassende gesprekken, leuk om elkaar zo beter te leren kennen. Mijn missie voor deze avond was geslaagd!

Welk verlangen van mij lag daar onder (en herken ik nog steeds bij mijzelf)? Ik wil mensen in verbinding brengen met elkaar, dat mensen zich gezien en erkend voelen. Ik geloof dat iedereen elkaar veel te bieden hebben, hoe je je ook voelt en ongeacht je omstandigheden. Dat verklaart ook mijn liefde voor groepen en teams. Wat is daar nog veel winst te behalen! Ik geniet als teams samenwerken en in ontwikkeling zijn. Ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen fratsen.

Welk verlangen heeft God in jou gelegd? Waar werd jij als kind blij van? Wat was jouw drive om in beweging te komen? Wat weet jij nog dat jij als kind deed?
Ik ben benieuwd naar jouw verhaal! Deel je verhaal en inspireer daarmee een ander. En…. Van delen groei jij zelf het meest.

Weet je je droom niet te vinden, of je verlangen te herkennen? Of lukt het je niet om je verlangen vorm te geven?

Mijn hartsverlangen