Leven met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Coaching voor getroffene en partner/naaste

“Ik ben nog steeds een uniek persoon met mogelijkheden”
“Ik wil mijn kracht weer (her)ontdekken!”
“Mijn energie is eerder op dan voor mijn hersenletsel”
“Werken lukt niet meer, wat ben ik nu nog waard?”
“Het lukt me niet meer om dezelfde kwaliteit te leveren op mijn werk”
“Ik reageer sneller boos en geprikkeld naar mijn partner en kinderen”
“Ik wil het gevoel hebben dat ik regie en zeggenschap heb over mijn leven”
“Wij willen meer gelijkwaardigheid en vreugde in onze relatie terug krijgen”
“Ik wil graag een nieuwe balans vinden in mijn veranderde leven, zodat ik weer meer kan genieten”

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

NAH kan het gevolg zijn van een val of ongeluk. Maar kan ook ontstaan door een CVA of ziekten zoals MS en Parkinson. NAH verandert je leven compleet. Niet alleen dat van jou, maar ook dat van de mensen om je heen, je partner, kinderen, ouders, etc. Jij en je omgeving moeten leren leven met de zichtbare- en niet zichtbare gevolgen van het verkregen hersenletsel.

Niet zichtbare gevolgen van het NAH kunnen zijn: geheugenproblemen, vermoeidheidsklachten, verandering in emotie, gedrag en persoonlijkheid. Deze gevolgen hebben een grote impact op jouw leven en dat van je naaste(n).

Coaching

In mijn ruim 25 jaar werkervaring met mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel heb ik bovenstaande frustraties, verlangens en behoeften veel gehoord bij de getroffenen en hun partners. Ik heb mensen zien worstelen met hun nieuwe ik, maar ook zien ontwikkelen, ondanks en zelfs dankzij de beperkingen.

Meestal onderga je eerst een periode van revalidatie. Daarna heb je misschien ook al de mogelijkheid van behandeling en of ambulante begeleiding ingezet. Toch blijf je nog met vragen en belemmeringen zitten, waar jezelf niet uit kan komen samen met de mensen om je heen.

Binnen de coaching gaan we samen kijken naar jouw specifieke vraag en behoefte, of die van je naaste(n), om te leren omgaan met de gevolgen van het NAH in het dagelijks leven. Je kunt ook samen met je partner (en/of) kinderen coaching ontvangen.

Is je coachvraag werkgerelateerd? Dan kun je het mogelijk vergoed krijgen van je werkgever.


Tarieven:

Ons kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Een coachsessie duurt 1 uur.

Particulier tarief voor coaching: €85,– per coachsessie.

Zakelijk tarief voor bedrijven of werkgever: €95,– per coachsessie.

Per 1 januari 2020 is Kraandijk Coaching vrijgesteld van btw.

Reiskosten: €0.30 per km.

E-coaching en wandelcoaching

Coaching vindt normaal gesproken in Dronten plaats, of op een nader overeen te komen locatie. In de tijd dat in Nederland de coronamaatregelen gelden coach ik alleen via wandelen en beeldbellen. Ook de trajecten die normaal bij mij in de woonkamer plaatsvinden worden tijdelijk via wandelen en beeldbellen gevoerd. Het coachtraject kan hetzelfde verlopen als ieder ander coachtraject. De ervaringen met wandelen en beeldbellen zijn zeer positief. Wil je eens ervaren hoe het is om via beeldbellen een coachgesprek te hebben?
Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. We maken dan kennis via onze beeldschermen en ervaren gelijk of er een klik is en ik iets voor jou kan betekenen. Mocht je besluiten een coachtraject te starten dan krijg je van mij via de mail/post alles wat je nodig hebt.

Zijn er financiële belemmeringen voor jou? Neem gerust contact op met mij, dan kunnen we kijken naar wat wel mogelijk is.