De 8 van Kracht!

Lieve lezer,

Wat kan het toch lastig zijn om te zeggen wat je echt voelt en wat je daadwerkelijk wilt. Als je mond ja zegt, maar je hart zegt nee, kan dat zo’n stressgevoel geven. Herken je dat?

Wat kan jou helpen om assertief te zijn? Het is in de basis zo belangrijk dat je weet wat je voelt en wat je wilt. Zo kun je leren reageren vanuit je basisvertrouwen. Maar ja, hoe kom je hier achter?

Voor jullie heb ik een mini-poster gemaakt met de ‘8 van Kracht’ basisprincipes. Dit zijn 8 overtuigingen die helpend kunnen zijn in jouw assertiviteit .

Een ieder gun ik het zo om echt zichzelf te kunnen zijn. En weet je….? Het kan! Vanuit je eigen unieke zelf kun je zoveel meer betekenis geven aan je gezin, je werk, je vriendschappen, enzovoort.

Klik hier voor de mini-poster. Deze kun je opslaan, uitprinten en ophangen als geheugensteun. Hieronder staan de 8 basisprincipes met een korte toelichting. Veel succes ermee!

De ‘8 van Kracht’ basisprincipes
‘Assertief vanuit je hart’

1. Dit ben ik
Ik ken mijn kwaliteiten en kwetsbaarheden.
Mijn persoonlijkheid, kwaliteiten en vaardigheden maken mij uniek.

2. Ik weet wat ik belangrijk vind
Ik ken mijn verlangens en mijn waarden en weet daardoor waar ik mijn keuzes op kan baseren. Ik kan koers bepalen en dat geeft richting aan mijn leven.

3. Ik sta stil bij mijn gevoelens en gedachten
Mijn gevoelens en gedachten zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Ik sta regelmatig stil bij wat mijn gevoel mij vertelt.

4. Ik kijk met mildheid naar mijzelf en de ander
Voor mij is niets zo fijn als in de nabijheid zijn van mensen waarbij ik het gevoel heb dat ik er helemaal mag zijn zoals ik ben. En dat geldt vast ook voor de ander.
Kijken met liefde, zonder oordeel.

5. Ik geef mijn grenzen duidelijk aan
Door mijn grenzen te stellen en te bewaken zorg ik voor rust en duidelijkheid voor mijzelf en de ander. En soms is dat even wennen voor de beide.

6. Ik kies zelf en ben verantwoordelijk voor mijn eigen keuzes
Om te weten welke keuzes ik wil maken, helpt het mij om te weten waar ik uit wil komen (zie principe 2).

7. Ik sta open voor de mening van de ander
Ik luister naar de mening van de ander en respecteer deze. Zo blijven we in verbinding met elkaar. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn.

8. Ik geef mijn mening op een prettige manier
Ik geef met respect naar de ander mijn eigen mening en ik sta achter mijn mening. Ik ben me daarbij bewust van de behoefte van de ander en van mijzelf. De ander hoeft het niet eens te zijn met mij.

 

Onder deze 8 basisprincipes schuilt een diepere laag die we samen kunnen onderzoeken. Dat kan in een individueel coachtraject. Neem gerust contact op met mij voor een vrijblijvende kennismaking, dan kunnen we samen kijken of ik iets voor jou kan betekenen.

Heb je behoefte aan meer kracht en balans in je leven en wil je er eens goed bij stil staan? Dan is de Kracht & Balans 2-daagse iets voor jou. Onder begeleiding van twee professionele coaches krijg je meer inzicht en tools aangereikt om je leven meer richting te geven.Klik hier voor meer informatie over de 2-daagse.

Hartelijke groet, Carla Kraandijk

De 8 van Kracht!