Dankbaar

151228 Blog 3 foto Dank inspiratieboekWanneer voel jij je dankbaar?

 

Als je op een schaal van 1 tot 10 zou moeten aangeven hoe dankbaar jij bent, waar plaats je jezelf dan? En waar zou je jezelf willen plaatsen?

Met kerst kreeg ik een mooi boekje: Dank -inspiratieboek- van Marije Vermaas.

Dit boekje inspireert ons niet alleen na te denken over dankbaarheid, maar er ook concreet mee aan de slag te gaan. Dankbaarheid is een oefening.

 

 

 

Een collega van mij vertelde me laatst dat ze iedere avond bewust een aantal dankpunten in haar leven opnoemt. Zo kan ze de ingeslagen weg van dankbaarheid blijven volgen. Mooi dat ze zoiets deelt.

 

Dankbaarheid kun je leren. Het is een kwestie van doen. Als je dankt krijg je meer oog voor de goede dingen in je leven. Danken helpt om gelukkiger en minder bezorgd in het leven te staan. Danken is leuk en maakt blij! Dankbaar zijn kan ook in moeilijke situaties. Dankbaarheid helpt om niet weg te zakken in wanhoop. Dankbare mensen zijn aangename mensen. Dankbaarheid maakt sterker (aldus Froukje in het inspiratieboekje Dank).

 

Zelf ben ik dankbaar voor mijn lieve gezin. We zijn allemaal gezond! Dankbaar voor onze grote familie, we hebben het fijn met elkaar, dat we kerst mochten vieren met elkaar. Daarnaast konden we als gezin, samen met een vriendin, thuis kerst vieren met 12 vluchtelingen uit Syrië. Wat hebben we een plezier met elkaar gehad, een verrijking voor ons als gezin.

Dankbaar voor mijn lieve vriendinnen met wie ik kan delen wat me bezighoudt. Zij luisteren oprecht en helpen me op een andere, nieuwe manier naar een situatie te kijken.

Dankbaar voor de start van Kraandijk Coaching, waarin ik mag geven vanuit mijn hart, mag ontvangen en ontwikkelen.

Ik ben ook dankbaar voor mijn super fijne collega’s. Wat leren we veel van en met elkaar!

Er is zoveel meer om dankbaar voor te zijn. En terwijl ik dit schrijf gaat mijn hart sneller kloppen, ik voel me blijer worden. Het werkt! 🙂

 

Ik daag je uit: vraag deze week iemand om jou te wijzen op iets in jouw leven dat hij of zij als zegen ziet, maar wat jij als vanzelfsprekend ervaart. Laat je ogen openen en laat je inspireren door een ander!

Dankbaar